TweakersGamingLive

Door BUSINESSRA op maandag 12 november 2018 19:00 - Reacties (2)
Categorie: Gaming, Views: 927

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. TweakersGamingLive. Al een aantal dagen van te voren konden we mee kijken op de stream en vrijdag ging het open voor de eerste lanparty-bezoekers. 2,5 vol gamen en elkaar ontmoeten.

Zelf ben ik op zondag (11 november) gegaan. Samen met een aantal vrienden zijn we om 5 voor half 10 aangekomen en hebben ingecheckt. Niet veel later (5 over half 10) mochten we naar binnen en wat gaf dat een kick.
Overal waar je keek zag je wel computers, consoles of andere mooie voorwerpen staan. Meteen ook bekende gezichten van Tweakers en de gaming wereld staan voor je klaar. Arnoud en Wout waren er helaas niet, maar Jurian daar integer stond er zijn 2 (expo)dag nog steeds met een grote lach op zijn gezicht. Bij de Tweakers-stand kon je meteen spullen mee pakken en hebben we ook Jurian om een handtekening gevraagd.
Niet veel verder storten ons wij al meteen op de eerste games die je kon spelen. Rocket-league en een paar streetfighter games op MSI laptops bij de MCON stand. Heel lang hebben we hier niet gezeten, want we wouden meteen door om te kijken waar we nog meer terecht konden. En dat viel ons niet tegen. ROG, Alternate, 'De hackzone', bij Mortum, AOC, ESports en nog zo veel meer... Ons hard ging per stap wel sneller kloppen.
Eenmaal tot rust gekomen van al het moois wat er stond zijn we weer vanaf voor af aan begonnen. Alle stands rustig aan bekeken en mee gepakt wat we mochten pakken. Zo hebben we van AORUS een opblaas bordje gekregen, bij AOC arm bandjes, Alternate gaf ons BeQuiet bandjes maar ook mooie spullen (kom ik later op terug) en blijf maar door gaan.
Dit rondje heeft uiteindelijk de hele dag geduurd (tot half 7, daarna begonnen al wat stands op te ruimen). Tijdens deze rondes hebben we ook mee gedaan aan spellen en tournooien (wat helaas niks heeft opgeleverd). Zo hebben we mee gedaan aan Mariokart 8, op een arcade kast bij Tweakers zelf, in de formule 1 truck van Ziggo en nog wat andere minder bekende stands, bijvoorbeeld met robots en vr ineen een battle tegen elkaar of bordspellen waar je elkaar goed voor moest kennen.
Er was uiteindelijk zoveel te doen dat je iedere persoon (die van games houd) wel een hele dag kon laten spelen.
Begin van de middag waren we een beetje lui en zijn we 45 minuutjes in hal 2 gaan zitten om even te kijken naar de ESports die aan de gaan waren. Een CS:GO potje tussen Spawn en MCON. Een spannend potje waarvan de gamers zweet overal kregen, maar wij juist uitgerust van raakten. Toen we weer verder konden zijn we weer wat games gaan spelen en hebben tussendoor nog van andere mensen handtekeningen geregeld, bijvoorbeeld van Paul (Tweakers medewerker), Yarasky en MSSH.
Als aandenken van de dag zijn we bij Mortum langs geweest. Hij had een eigen standje gekregen waar die met een grote grafeermachine stond om al je spullen maar te laten graveren. Zelf heb ik al enkele dagen van te voren nagedacht wat ik wou laten graveren, maar kon niks bedenken. Gelukkig kwam Mortum toen met bierpullen aanzetten met het GamingLive logo er op. Deze heb ik dan ook uiteraard meteen gekocht en mee genomen.
Omdat ik aan het begin van de dag de Alternate stand zag met zoveel mooie aanbiedingen (producten met hoge kortingen, soms wel tot 50%), moest ik daar ook nog even naar toe. En ja hoor, ik kon niet weglopen zonder iets te kopen. Een 1080Ti ging uiteindelijk, met een goodiebag er bij (zelfs 2), mee de bus in, naar huis toe.
Alles bij elkaar was dit echt een fantastische dag en hebben we met elkaar al besloten dat als er volgend jaar nog een TweakersGamingLive evenement plaats vind, dat we daar dan met zijn 3 op zijn minst op de LAN staan. Dus tot volgend jaar allemaal weer!

Hoe hebben jullie de dag ervaren? Of zijn er nog vragen? Ben benieuwd naar andere verhalen.

Om alle foto's van onze dag te kunnen bekijken, kan je naar deze link gaan:
gallery: BUSINESSRA
Mocht je jezelf tegenkomen of een vriend en zou je graag willen dat deze offline gaat, pm me even op tweakers.

Telefoon gebruik

Door BUSINESSRA op donderdag 12 april 2018 08:00 - Reacties (10)
Categorie: Telefoons, Views: 2.563

Telefoons! Dagelijks maken we er gebruik van. Al heb je er zelf geen, iedereen in je omgeving loopt er wel mee rond. Maar wat zijn ‘de cijfers’ achter dat kleine apparaatje eigenlijk?
Uit een onderzoek uit 2015 (onder 20.000 Nederlanders) bleek dat 81% van de Nederlanders een smartphone bezit. Dit komt erop neer dat meer dan 13,5 miljoen mensen in Nederland alleen al een smartphone bezitten (volgens de statistieken van google inwoners). Dit zijn echt immens hoge getallen als je ze zo gaat bekijken. Maar maakt ons dat er dan ook afhankelijk van als we het zo massaal gebruiken?
Ja en nee tegelijkertijd. Vroeger konden we ook leven zonder smartphone, dus zou het geen reden moeten zijn waarom het onmogelijk is. Alleen is ons systeem (van het dagelijks leven) er zo op aangepast, dat veel met smartphones moet worden gedaan. Even snel een afspraak plannen, toch nog snel even eten bestellen voor als je zo thuis komt of andere regelen. Dit zijn allemaal dingen die het leven toch wat makkelijker maken. Als je bijvoorbeeld weer terug gaat naar de cijfers gebruikt 74% (van de smartphone gebruikers) Whatsapp. Om even snel te communiceren of hele grote dingen te plannen. Als je gaat kijken naar het internet gebruik kom je cijfers tegen van 80% tot 90% (smartphone 80%, tablet 90%). Alleen sites bezoeken of even een product bestellen, is dus al voor 80% een normale bezigheid om dat op hun smartphone te doen.
Bij een onderzoek van 94 willekeurige gebruikers, kwam het gemiddelde gebruik per dag, op 2,42 uur uit. Dit is meer dan 10% van een gehele dag. Als je dit gaat vergelijken met andere bezigheden zoals eten, slapen en bewegen, lijkt dit dus bijna wel een bezigheid te zijn die noodzakelijk voor ons is.
Dit zijn de harde cijfers die sommige mensen toch aan het denken zullen zetten, maar voor een groot deel van ons zal dit een dagelijkse bezigheid blijven. Ik zou jullie allemaal wel eens willen vragen (vooral degene die hem veel gebruiken), om te proberen hem een dag weg te leggen. Veel mensen zullen dit niet moeilijk vinden, maar toch ga je er over nadenken. Je zult veel meer tijd overhouden en zult er toch eens bij stil staan wat een telefoon allemaal doet in jouw leven.

In dit verhaal zijn de volgende bronnen gebruikt:
https://www.marketingfact...k-in-nederland-de-cijfers
https://www.google.nl/sea...&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://www.want.nl/smart...2617-keer-op-een-dag-aan/

Miskopen

Door BUSINESSRA op woensdag 11 april 2018 08:00 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 5.556

Daar zit je dan. Een product besteld en even uitgeprobeerd, maar blijkt het helemaal niks voor jou te zijn. Dan ga je kijken naar de voorwaarden van het product, blijkt dat je om een of andere reden het product niet zomaar meer kan terug sturen. Bijna iedereen zal wel eens een vergelijkbaar probleem hebben gehad. Een miskoop dus. Dat is vaak enorm zonden van je geld, maar valt het te voorkomen? Of moet je jezelf er maar bij neer leggen?

Als eerste wil ik terug verwijzen naar een eerder geschreven blog. Ik weet uit de reacties dat lang niet iedereen er fan van is, maar Chinese producten kunnen vaak een oplossing zijn om toch uit te testen of het een product is wat je wilt hebben. Uit de reacties kon ik opmaken dat de producten vaak niet worden gebruikt, omdat ze brand kunnen veroorzaken. Zodra je het product buiten uittest in gecontroleerde toestand kan er vaak niet heel veel mis gaan en anders kan je snel ingrijpen. Dit is dan ook zeker niet voor dagelijks gebruikt, maar om uit te testen of het product echt iets is wat je zou willen hebben. Zodra je hier na besloten hebt of het iets voor jou is, kan je verder gaan kijken.

Je hebt dus besloten dat het product jou toch wel interessant lijkt, maar hoe ga je dan kijken van welk merk je het precies wil hebben en welke nou toch nog de beste is. Dit is vaak gewoon een kwestie van mening en uitzoeken. Heb je bijvoorbeeld een vriend die toevallig het product al heeft, of heeft een persoon uit je omgeving het product, dan kan je hem misschien wel uittesten. Wat ik zelf vaak doe om te kiezen is op internet reviews lezen en unboxing video's kijken. Zo kan je goed zien wat de meningen er over zijn en of dat er nog negatieve kanten aan zitten die je zo niet kan zien aan de product beschrijving.
Het is toch wel een cruciaal onderdeel om goed uit te zoeken wat de negatieve kanten er aan zijn, want de ideeën die je voor ogen hebt, moet je ook waar kunnen maken.

Zodra je het product hebt gevonden wat je het beste lijkt kan je een site gaan uitzoeken. Kijk goed rond, want elke site heeft andere voorwaarden. Om toch nog te zeker te zijn dat het geen miskoop wordt kan je op veel sites het product na tot 14 dagen terug sturen. Zodra een site dit niet heeft, zou ik even verder op zoek gaan. Liever €5,- meer voor goeie services en zeker van je zaak zijn.
Ben je er zeker van, dan kan je gaan bestellen

Dit is misschien een suf verhaal, maar toch handig voor sommige mensen. Even een kort lijstje hoe je er voor kan zorgen dat je niet veel geld kwijt raakt aan een product dat je later niet gaat gebruiken.

Dit onderwerp ga ik waarschijnlijk niet verder behandelen, maar vond ik wel even handig om te delen. Vanaf binnenkort kan je meer diepgaande verhalen verwachten, omdat we dan beter van elkaar dingen kunnen leren op bepaalde vlakken. Zo kan je een vervolg op "Stoom uitval" verwachten, maar ook discussie punten over bijvoorbeeld "Computer of console gaming?". Ik hoop jullie snel terug te zien in die blogs! Laterz.

Reviews

Door BUSINESSRA op dinsdag 10 april 2018 17:00 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 629

Tweakers is de basis van deze site, maar vooral de naam achter het grote techniek platform. De één kent het van de uitgebreide pricewatch, de ande leest de nieuwtjes of bekijkt dagelijks het forum. Maar een groot deel achter die producten zijn de reviews. Maar als die zo belangrijk zijn, moeten ze daar dan geen strengere eisen aan stellen?

Zelf merk ik het ook al. Ik heb een aantal blogs geschreven en een tiental reviews en krijg daar nu al reacties over. De kwaliteit zou niet helemaal goed zijn en er ontbreken soms dingen (overigens lang niet allemaal hoor), maar is dat dan meteen een reden om alleen strikte reviews te mogen plaatsen? Zelf denk ik juist dat je hier (zoals het nu is) geen strikte regels aan moet binden, omdat juist de kleine reviews ook het verschil maken. Zodra je ergens naar een product opzoek bent kan je de reviews lezen om te zien wat andere daar van denken, maar kunnen de kleine details ook al helpen. Zodra jij bijvoorbeeld het product top vind, maar net dat kleine ding vindt je niet helemaal goed, hoef je daar natuurlijk geen heel verslag van te maken. Toch kan dat kleine verhaal wel een persoon doen beslissen of dat hij het product wil hebben of dat het toch helemaal niks voor hem is.
Dit brengt mij op het volgend punt: 'De reacties op producten, maar ook op werk van mensen.'
Met dit deel wil ik mensen toch even aan het denken zetten. Feedback is bijna altijd wel goed, maar haat is vaak overbodig. Zonder haat en alleen maar positiviteit kom je ook niet verder, maar haat misschien niet helemaal de goeie manier om te communiceren. Zodra je iemands werk niet goed vind, hoef je daar niet meteen op te haten, maar kan je ook feedback of kritiek geven. Dit helpt de persoon juist wel en kan die zijn negatieve punten omzetten in positiviteit.
Dit soort verhalen zul je vaak van veel verschillende mensen horen, maar wil ik toch nog even graag delen, omdat ik merk dat het toch nog niet bij iedereen soms aan komt. Positiviteit is leuk, maar je moet ook niet mensen met positiviteit overspoelen. Daar worden ze ook niet beter van. Zodra je negatief ergens over bent, zet die negativiteit in feedback om en zorg dat de persoon er iets mee kan. Dit is het meest belangrijkste onderdeel van de reacties vaak en zorgt ervoor dat mensen zich kunnen verbeteren.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat mensen hier toch nog iets van oppikken. Zodat iedereen iets aan elkaar heeft, al is het niet het gene wat jij leuk vindt. Je kan elkaar bijna altijd wel helpen.

Kwaliteit

Door BUSINESSRA op dinsdag 10 april 2018 10:00 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 1.238

Dit is even een ander verhaal dan normaal, wil ik als eerst even melden.

Ik ben sinds vrijdag actief geworden op deze blog pagina en merk dat het hier meteen om groot publiek gaat. Ik had zelf eerst eigenlijk niet heel veel mensen verwacht, waardoor ik eerst wou gaan experimenteren en kijken wat ik het beste kon doen, maar toen kwamen er onverwacht een paar duizend mensen mijn teksten lezen. Dit was dus niet helemaal gepland, met als vervolg dat de kwaliteit zeer erg achterloopt op het publiek en dus verder moet worden verhoogd.
Aangezien ik zelf nog gewoon school heb en werk buiten school (Ja, ik ben nog niet heel oud), kan ik niet zomaar elke dag een paar uur in de verhalen steken. Zo merkte ik ook zelf dat de verhalen van nog mindere kwaliteit werden iedere dag weer. Daar wil ik dus graag verandering in brengen.
Ik ga eerst beginnen met zelf meer tijd er in steken en de tips die ik van jullie allemaal heb gekregen er ook daadwerkelijk in te verwerken. Dit ga ik eerst een tijdje uittesten en zodra dit niet helemaal goed gaat, gaan we opzoek naar een volgende stap.

Dit wou ik graag even aan jullie melden, omdat ik zelf ook merkten dat het niet helemaal de kwaliteit was die ik wou, maar toch wel gewoon wil doen wat ik zelf leuk vind. Buiten dit wil ik jullie ook allemaal bedanken, want dit is niet normaal hoeveel het de eerste paar dagen al bekeken is. Ook zijn er dagelijks enorm veel mensen die gewoon iedere keer weer terugkeren. Dit is super mooi om te zien.
Ik hoop jullie weer het volgende verhaal te zien met dan beter kwaliteit.

BUSINESSRA!