Telefoons

Door BUSINESSRA op vrijdag 6 april 2018 14:30 - Reacties (11)
Categorie: Telefoons, Views: 2.446

De vorige post heeft al een hele hoop mensen op actief gezet en hebben gereageerd op de post. Dit is niet allemaal over het onderwerp gegaan, maar hebben wel een aantal goeie verbeterpunten gegeven. Die mensen wil ik allemaal in iedere geval alvast bedanken.

Het onderdeel waar ik het hier over wil hebben is het gebruik en bezit van mobiele telefoons deze tijd. Het is tegenwoordig niet meer speciaal als jij een telefoon hebt en ook zeker niet als je die om de paar jaar vervangt. Maar waar let jij op als je een telefoon koopt en wat vind jij de belangrijke onderdelen? Hoeveel gebruik je jouw telefoon en voldoet de batterij aan jou gebruik?

Zelf bezit ik ondertussen 3 maanden de OnePlus 5T met veel trots. Het is een fijn model (naar mijn mening) en loopt lekker vloeiend. De batterij was voor mij het belangrijkste onderdeel, omdat ik zelf meerdere uren per dag goed gebruik maak van mijn telefoon en die dus wel de hele dag door moet komen. Ik kan zelf 4 uur er mee rond lopen en heb dan in de avond thuis nog ongeveer 30% ŗ 40% over. De snelheid van de telefoon valt ook zeker niet tegen. Hij voelt zeker niet net zo snel aan als mijn desktop, maar komt wel aardig in de buurt. Vooral door een top processor die er in zit en 6Gb aan ram. Ik heb pas een review hier over op Tweakers zelf geplaatst, maar die is niet zo uitgebreid als dat ik er zelf over zou kunnen vertellen, maar om daar een heel betoog over te gaan houden is denk ik ook best wel overbodig.

Wat voor model telefoon heb jij precies en ben je daar tevreden mee? Ben je aan het kijken voor een nieuw model en welke heb je dan al op het oog?

De komende paar jaren gaan telefoons (denk ik) een hele verandering ondergaan. De laatste 2 jaar zie je dat bijvoorbeeld bij het display. De ratio van beeld tot voorkant verhouding. De camera's zijn ook best wat 'verbetering' aan het ondergaan. Dual aparture, dubbele camera, low light, 2x zoom en zo kan je nog wel wat dingen er bij zetten. Dit zijn naar mijn mening allemaal wel goeie update's, maar er is nog een grote trend aan de gang. DE NOTCH. En dat... dat weet ik even niet te verwoorden. Er zijn vooral bij iPhone X op het begin veel discussie's over gekomen dat het een slecht onderdeel is, maar daar ben ik het niet helemaal over eens. Ze hebben hun best gedaan ermee en ik vind het aardig goed uitgekomen bij de iPhone X. Het jammere eraan is dat veel telefoons deze trend willen door zetten en niet helemaal met succes. Deze proberen de notch ook te gebruiken, maar maken hem te smal, waardoor die weer lelijk wordt (nogmaals, mijn mening). Hier heeft de 'Doogee mix 4' een slimme oplossing op bedacht. Ze hebben de achterkant verschuifbaar gemaakt, waardoor je die omhoog kan schuiven en zo de front camera('s) hebt. Dit vindt ik toch wel het proberen waard en een slimme, maar ook verrassende oplossing.

De update's van telefoons ga ik als aparte categorie hier neer zetten en kan je allemaal samen lezen. Dit is even het eerste deel en ga ik verder uitbreiden binnenkort. Daarom sluit ik hem hier even af en kan je binnenkort de rest verder lezen.

Volgende: Chinese tech 07-04 Chinese tech
Volgende: Gaming pc 06-04 Gaming pc

Reacties


Door Tweakers user matroosoft, vrijdag 6 april 2018 14:49

Je kan lang of kort discussiŽren over een notch, maar het is in principe extra scherm wat je 'gratis' krijgt zonder dat de telefoon groter wordt. Vind je het lelijk dan kan je het bij bijvoorbeeld de nieuwe Oneplus gewoon uitschakelen. Bij een OLED scherm zorgt dat ervoor dat dat stukje scherm ook geen stroom meer gebruikt. Als je het dan niet ziet en het kost geen stroom, kan ik me niet voorstellen hoe mensen nog iets tegen een notch hebben..

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 6 april 2018 16:00

Die Doogee Mix 4 ziet er goed uit! Eigenlijk de "notch" evolutie stap mooi overgeslagen, en gelijk naar bezelloos. En natuurlijk met in screen finger print scanner.

Door Tweakers user Brandts, vrijdag 6 april 2018 18:07

Ik gok dat in de toekomst de notch ook verwijnt en de frontcamera achter een doorzochtig deel van het scherm zal verdwijnen. Zodra dit deel vam het scherm uit wordt gezet kan de camera gewoon gebruikt worden :)

Door Tweakers user BUSINESSRA, vrijdag 6 april 2018 18:09

Brandts schreef op vrijdag 6 april 2018 @ 18:07:
Ik gok dat in de toekomst de notch ook verwijnt en de frontcamera achter een doorzochtig deel van het scherm zal verdwijnen. Zodra dit deel vam het scherm uit wordt gezet kan de camera gewoon gebruikt worden :)
Daar had ik zelf nog niet echt over nagedacht, maar zou wel een mooi vooruitzicht zijn naar de nieuwe telefoons. Bedankt voor het idee. Vind het leuk om zulke nieuwe dingen te horen.

Door Tweakers user Ludwig005, vrijdag 6 april 2018 20:22

het liefste heb ik gewone bezels. stel dat je een YT filmpje op fullscreen(telefoon horizontaal houden) dan is zo'n notch hinderlijk.

Door Tweakers user Zenix, zaterdag 7 april 2018 12:07

Ik heb een Xiaomi Redmi Note 3 pro een Redmi Note 5 op het oog. Ik wil geen telefoons die duurder zijn dan 200 euro, terwijl ik er hetzelfde mee kan. Mijn broer heeft een S7 en ik merk geen snelheidsverschil. Camera's zijn wel wat minder in dit segment, maar daarvoor koop ik ook geen telefoon.

Door Tweakers user Lrrr, zaterdag 7 april 2018 14:46

De Doogee Mix 4 en de Vivo Apex vind ik heel mooi vanuit een privacyoogpunt. Het is dan altijd duidelijk wanneer je zichtbaar bent voor de camera. Ik hoop dat andere OEMs een van deze twee oplossingen gaan overnemen.

Momenteel heb een Nexus 5X, en die doet het nog prima, dus die blijf ik gebruiken totdat de officiŽle updates stoppen eind dit jaar.

Ik denk dat mijn volgende toestel een Google Pixel 3 of een Sony Xperia XZ3 Compact wordt (afhankelijk van prijs en releasedata). Ik zou ook wel een midranger willen kopen, maar dan moet hij wel kleiner dan 5.5" zijn (tegenwoordig uitzondering i.p.v. regel) en het design moet in orde zijn.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 april 2018 14:46]


Door Tweakers user silfermoon, maandag 9 april 2018 09:23

Ik heb nu bijna twee en een half jaar een Oneplus 2. Een paar maanden geleden begon ik mij erg aan de snelheid en batterijduur van het toestel te ergeren. Ik heb toen besloten om LinageOS op het toestel te installeren. Mijn gedachte was simpel: Ik ben deze situatie zat, dus als ik het toestel brick of het nog geen verbetering bied, koop ik een nieuwe.

De installatie van LineageOS heeft het toestel echt een tweede leven gegeven, en gebaseerd op mijn ervaringen kan ik het iedereen met een wat ouder toestel aanraden. De batterij gaat weer de hele dag mee, het toestel is vele malen sneller, en ik zit nu op android 7, waar de standaard oneplus op versie 6 is blijven steken.

Ondanks dat denk ik wel dat ik dit jaar een nieuw toestel aan ga schaffen. De Oneplus 6 spreekt mij (op basis van alle berichtgeving tot nu toe) wel aan, maar het gaat afhangen van de prijs die ze er voor gaan vragen.

Door Tweakers user Virtlink, maandag 9 april 2018 10:28

De telefoon van de nabije toekomst heeft een bijna bezelless OLED-scherm, met Šchter het scherm de front-camera, vingerafdrukscanner, en proximitysensor. Het scherm wordt gewoon zwart (doorzichtig) op de plek waar je de scanner of camera gebruikt (zoals nu bij de Vivo vingerafdrukscanner). De speakergrills zitten symmetrisch boven en onderaan de telefoon, vlak op de rand, met zowel een microfoon als een speaker voor stereo audio (opnemen en afspelen). Geen notch meer.

Door Tweakers user anessie, maandag 9 april 2018 10:55

Enige reden waarom ik in 2018 mogelijk mijn OP3T niet upgrade is dat hele NOTCH gedoe. Ik moet er niks van hebben (en neen een zwarte balk is geen oplossing). Uitkijken naar (budget) flagships zonder NOTCH dus. Ik vermoed ook dat in 2019 die NOTCH trouwens als outdated uit de bus komt. Het is een simpele ingreep om aan domme mensen wat meer telefoons te verkopen zodat ze in 2019 nog eens een toestel ZONDER NOTCH kunnen kopen want dan is dat 'wauw'. 8)7

Door Tweakers user Danny.G, maandag 9 april 2018 15:48

anessie schreef op maandag 9 april 2018 @ 10:55:
Enige reden waarom ik in 2018 mogelijk mijn OP3T niet upgrade is dat hele NOTCH gedoe. Ik moet er niks van hebben (en neen een zwarte balk is geen oplossing). Uitkijken naar (budget) flagships zonder NOTCH dus. Ik vermoed ook dat in 2019 die NOTCH trouwens als outdated uit de bus komt. Het is een simpele ingreep om aan domme mensen wat meer telefoons te verkopen zodat ze in 2019 nog eens een toestel ZONDER NOTCH kunnen kopen want dan is dat 'wauw'. 8)7
Als je de notch weg kan werken middels een softwarematige zwarte balk, waarom zou je het dan alsnog weren? Komt meer over als iets principieels want je hebt er dan toch eigenlijk geen last van?

Die notch zal wel blijven, al helemaal nu support daarvoor standaard in Android komt met de volgende release.

[Reactie gewijzigd op maandag 9 april 2018 15:48]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)