Vervolg telefoons

Door BUSINESSRA op maandag 9 april 2018 08:00 - Reacties (2)
Categorie: Telefoons, Views: 892

De vorige post over telefoons is heel goed ontvangen, dus gaan we gewoon weer een vervolg er van maken.

In de vorige post is besproken dat telefoons steeds meer veranderen qua scherm design en dat de camera's enorm aan het veranderen zijn, maar dat is misschien beter om zelf even terug te lezen. Hierzo!

Vandaag gaan we dus verder en ik wou beginnen met de camera, die is de laatste tijd zeker aan het veranderen, maar er zijn een paar dingen die veel opvallen. De eerste is bij Samsung uitgebracht. De dual-aparture. Deze is nog niet optimaal zoals die bij dslr's is, maar is zeker wel een goede eerste test. Hierdoor kan je beter in lowlight foto's maken terwijl je ook in normale omstandigheden foto's kan maken.
Een andere toevoeging aan camera's zie je de afgelopen 2 ŗ 3 jaar steeds meer. De dubbele camera. Het is tegenwoordig niet meer heel speciaal als je er een hebt of een foto die gemaakt is met een dubbele camera ziet. Deze foto's zorgen ervoor dat de achtergrond vaak verder geblurd is, waardoor de persoon verder en scherper naar voren komt. De 2de camera heeft vaak ook nog een andere functie. Dit kan enorm verschillen per telefoon. De een gebruikt hem voor meer lowlight performance, de andere weer voor optische zoom. De dubbele camera is dus zeker geen uitzondering meer, ook niet aan de voorkant. Eerst was het alleen aan de rear side te vinden, maar nu ook al aan de voorkant tegenwoordig. Wat wel een uitzondering is, is de triple camera van de Huawei P20. Deze heeft er 3, waarmee je 3x optische zoom kan doen, maar ook zeer goeie lowlight foto's mee kan maken en erg goeie portait foto's. Dit is dus een puntje in de toekomst, hoeveel camera's verwachten jullie op een toestel.
De Huawei P20 is niet alleen de eerste telefoon met 3 camera's aan de achterkant, maar ook de eerste met 40Megapixel camera. Hiermee kan die 8k foto's maken, wat nog meer pixels levert. Zelf heb ik er nog geen test van gezien, dus weet niet of het een verbetering is.

Buiten de camera's zullen er nog meer dingen gaan veranderen. Zo zijn ze momenteel druk bezig met fingerprint scanners in het scherm te verwerken. Deze techniek wordt al een aantal jaar onderzocht, maar is bij een aantal bedrijven niet ver gekomen. De eerste telefoons zijn ondertussen wel in de maak met de fingerprint in het scherm, maar het is nog even kijken of die helemaal goed gaan werken. Het zou wel een mooie verbetering worden, maar niet noodzakelijk.

Het laatste punt is de notch, waar we het vorige keer ook al over hadden gehad. De ene persoon vindt het ook niet te mooi bij alle telefoons, maar de ander boeit het niet zo veel. In de comments ben ik een mooie oplossing tegen gekomen. Matroosoft kwam met het nieuws (voor mij in ieder geval nieuws) dat OnePlus de notch op een mooie manier gaat oplossen. De notch komt wel in het scherm, maar kan je in de software 'uitzetten'. Hiermee bedoel ik dat je de bovenkant van het scherm uit kan zetten, waardoor het lijkt alsof je daar gewoon een bezel hebt zitten. Dit heeft dus het voordeel dat je of een notch, of een bezel hebt. Dit kan je dus zelf kiezen. Zodra je het scherm daar uitzet, vebruikt die geen stroom, omdat de pixel ook echt uit gaan. Dit scheelt weer batterij. Dit is dus wel een goeie/ mooie manier om het op te lossen.

Dit waren weer 3 onderdelen over de toekomst van telefoons. Ik hoop dat jullie het weer een interessante tekst vonden en misschien iets van hebben geleerd. Heb je nog andere ideeŽn of nieuws over dit topic? laat het dan even weten, zo kunnen we leren van elkaar.

Volgende: De wereld zonder stroom?! 10-04 De wereld zonder stroom?!
Volgende: Computer gebruik 08-04 Computer gebruik

Reacties


Door Tweakers user anessie, maandag 9 april 2018 11:25

Die mooie oplossing is niet uniek van Oneplus. Ik geloof er niks van dat je niet keihard ziet dat de notch zwart is en het scherm zwart is. Maar dan ander zwart natuurlijk. Enig goede oplossig is geen notch.

[Reactie gewijzigd op maandag 9 april 2018 11:25]


Door Tweakers user anessie, maandag 9 april 2018 11:29

Daarbij, een OP6 met zwarte balk, is toch gewoon een OP5T met betere hardware dan..

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)